Fizuli Ahmedov (Bakü)

Font:      

Önce, şu siteğı oluşturanlara ve gelecekte geliştiren insanlara kendi teşekürlerimi ilertiyorum.
Çok ilginc. Kendisi tam bir yeni kultur numunesitir. Eger bir millet gibi kendi mühteşem bilginlerimize değer vermiş olsak ve hem ayrıca onların yaratıcılığından doğru faydalana bilsek gerçe biz kazanarız.
Böyle sitelerin oluşması miletimizin aydanlatmak sahasında yeni bir adımdır. Ulusun büyük aydınlar ının yalnız yaratıcılığı ile diğil, hem de şu aydınların anlamlı ve digerlerine örnek ola bilecek hayat etkiliği ile tanış olmak genc neslin terbiyesi işinde çok mühümdür.
Ben eminem ki, Azerbaycan ulusuna karakterik olan yüksek kültürun ve ahlakın taşıyıcısı olan Muhtar hoca nın kısa, lakin çok interesal ömrü ve zengin yaratıcılığı gelecek neslin oluşmasında mühüm rol oynayacaktır. Şu site vasıtasıyla uzmanlar Muhtar hoca nın bilimsel yaratıcılığı ile de tanış olarak ondan faydana bilirler.
Muhtar hoca benim kalbimde hep yüksek entelüktel, ansiklopedi biliğe malik olan bilgin,hem doğanın inceliklerini duya bilen şair kalbli ressam, kendi geniş kanatları altında tek kendi evladlarına diğil binlerle insana kaygı gösteren büyük yürekli ihtiyar gibi ve büyük temkinlik göstererek kendi biliğini genc nesle ilertmekden kürur duyan asl hoca gibi her zaman yaşıyor.
Ben kuru duyorum ki, Muhtar hoca benim de hocam olup, ben de onun bilimsel uğurlar ından faydalanmışam, ben de onun babalık kayğısını kendi yüzerimde hiss etmişem.
ALLAH Muhtar hocaya Rehmet etsin!

Fizuli Ahmedov Teymur oğlu
bioloji bilimler doktoru,
ekolok



Okunub: 1141

Yorumlar: 0
Bu mekaleye fikir bildir ve ya yorumlara bak

Kitapları

Şirvan ovalığı toprakların çoraklaşması ve onunla mucadele araştırmaları Şirvan ovalığı toprakların çoraklaşması ve onunla mucadele araştırmaları
Mil ovalığı topraklarının islahı Mil ovalığı topraklarının islahı
Azerbaycanın killi çoraklıklarının hizlı islahı Azerbaycanın killi çoraklıklarının hizlı islahı
Dellüvial çorak topraklar ve şunların islah soruları Dellüvial çorak topraklar ve şunların islah soruları
Azerbaycan ovalığ kısmının delüvial çorak toprakları Azerbaycan ovalığ kısmının delüvial çorak toprakları
Azerbaycanda çorak topraklar ve onların iyileştirilmesi Azerbaycanda çorak topraklar ve onların iyileştirilmesi
Dağlarım benim Dağlarım benim